Testament opstellen zonder notaris

Je testament opmaken: neem jouw nalatenschap zelf in handen

Jouw testament is een persoonlijk document waarin jij beslist aan wie je het beschikbare deel van jouw vermogen nalaat. Neem de controle over je nalatenschap en beslis zelf wie wat krijgt.

Laat je testament opstellen zonder notaris

Wist je dat je voor het opstellen van je testament helemaal geen notaris nodig hebt? Toch schakel je best juridische hulp in, want je testament is een wettelijk document. Je wilt je nalatenschap graag zelf beslissen, maar je weet niet goed waar te beginnen? Villa Vesta komt bij jou thuis en samen dokteren we jouw testament tot in de puntjes uit.

Stel je eigenhandig testament op met Villa Vesta

Villa Vesta helpt jou bij het opstellen van het eigenhandig testament. Dat is het testament dat je zelf met de hand schrijft waarin je jouw beschikbaar vermogen verdeelt. We overlopen samen alle mogelijkheden en zorgen ervoor dat alles correct op papier staat en het document geldig is.

Je testament laten registreren zonder notaris

Als je wilt dat je laatste wensen uitgevoerd worden, moeten je nabestaanden weten dat je een testament hebt en waar dat ligt. De beste en veiligste manier om je testament te bewaren, is om het te laten registeren bij het Centraal Register van Testamenten. Maak je geen zorgen. Bij Villa Vesta helpen we niet alleen jouw testament opstellen, we registreren het ook als jij dat wil.

Jouw testament wijzigen
of vernietigen

Je testament vernietigen of veranderen? Dat kan! Wij begeleiden jou zodat ook die procedure correct verloopt.

Waarom een testament maken? Verdeel je vermogen zelf!

Je nalatenschap wordt verdeeld volgens de wettelijke erfopvolging, maar misschien niet zoals jij voor ogen had. Beslis zelf wie wat krijgt:

  • Kies wie je meer of minder geeft.
  • Voorkom getouwtrek en discussies onder nabestaanden.
  • Verlaag de erfbelasting op je vermogen door het slim te verdelen.
  • Geef iemand iets die volgens de wettelijke erfopvolging niets zou krijgen.
  • Verdeel specifieke goederen. Misschien geef je liever je juwelen aan je dochter en je zeldzame stripverzameling aan je zoon.
  • Heb je geen nauwverwante familie? Voorkom dat je vermogen naar de staat gaat.
  • Steun met (een deel van) je erfenis een goed doel.

De vriendenerfenis: laat je vrienden en verre familie niet in de kou staan

Geef iets aan je lievelingsnichtje en je beste vriend, want de kans dat zij bij de wettelijke erfopvolging iets krijgen is zeer klein. Dankzij de vriendenerfenis geef je hen een deel van je erfvermogen aan een zeer gunstig fiscaal tarief.

Een goed doel opnemen in je testament

Een goed doel steunen met een deel van je erfvermogen? Met een schenking in je testament geef je niet enkel aan specifieke personen, maar ook aan vzw’s. Doneer aan een goed doel zoals Kom op tegen Kanker en red zo levens. De vzw betaalt er bovendien geen successierechten op.

Villa Vesta aan jouw zijde

Villa Vesta geeft juridisch advies en administratieve ondersteuning bij een overlijden en begeleidt je bij jouw successieplanning.

Jouw testament laten opstellen zonder notaris? Maak een afspraak!

Bel +32 478 23 37 51
Of mail ons